Home Livslektier

Livslektier

– du ikke vil lære for sent

Du bør aldrig se dig tilbage og fortryde ting fra din fortid.

Men der kommer en tid, hvor du vil indse, at der er ting, som, hvis vi havde kendt dem tidligere i livet, kunne have gjort, at vi måske ville have nydt de forgangne år mere.

Ofte kommer vi kun frem til disse erkendelser ved, at vi går igennem en personlig vækst og via livets erfaring.

Kriser i dit liv vil gøre, at du begynder at sætte spørgsmålstegn ved, om du virkelig gjorde tingene så godt, du kunne.

Hvor ofte har du ikke tænkt inden i dig selv – gid jeg havde haft denne erfaring for 5 år tilbage?

Det er en overvældende følelse at få, men visse situationer kunne have været lettere, hvis vi havde haft den læring, som erfaringen giver os.

Jeg kommer her med de 7 livslektioner, der via mine dyrtkøbte erfaringer har givet mit liv mere dybde.

1)      Vær til stede i nuet: Vi bruger rigtig meget tid på at ruske op i fortiden eller planlægge fremtiden, så vi glemmer at leve i nuet. Lykke kan kun eksistere i nuet – fortiden er gået, og fremtiden er ikke kommet endnu, så det nuværende øjeblik er alt, vi har. Vores hjerner har en vane med at køre med 100k km/t, hvilket betyder, at vi sjældent bare er her og nu. Prøv at stoppe op og kig dig omkring, se hvad der sker lige nu, vær opmærksom på, hvor du er lige i dette øjeblik – bemærk din vejrtrækning. Når du gør det, vil dit sind begynde at åbne op og sætte pris på, hvad du har lige nu. Du vil også kunne mærke, at du ikke længere føler, at tiden glider hurtigt væk.

2)      Lad ikke dit liv styres ved, hvad du tænker, du bør gøre og ikke bør gøre:
Samfundet eller vores families forventninger har en tendens til at få os til at tænke, at visse ting bør vi gøre. Hvem søger vi en tilladelse fra? At leve dit liv, som du ønsker, er den måde, du bliver lykkelig på. Stop med at begrænse dig selv på grund af andre folks forventninger – det er dit liv.

 

3)      Gør ikke tingene større, end de er:
Vores sind kan modarbejde os, og via de negative tanker udvikler vi bekymringer, og frygten tager over. Vi kan ofte gøre problemer meget større, end de rent faktisk er. Det handler om perspektiv. Se det hele ovenfra.

 

4)      Erkend din frygt mere: Vi kender alle til utryghed – nogle mere end andre. At vokse op og sørge for at få så meget ud af livet som muligt kræver, at du står ansigt til ansigt med din frygt oftere. Husk, at mange gange er din frygt blot tankespind om, hvad der vil ske. Det vil sige en virkelighed, som faktisk ikke eksisterer.  Når du kan indse det og gøre ting, du finder skræmmende, så vil det blive lettere for dig. Den følelse, du får, fra du står overfor din frygt, vil være den bedste og mest givende følelse, du nogensinde vil have. Oftest er tanken værre end virkeligheden.

 

 5)      Langsomt men sikkert vinder du løbet: Når vi er yngre, er vi tilbøjelige til at sigte højt og vil have det hele hurtigt. Når vi sætter os mål, kan vi give op ret let, når vi ikke opnår vores ønskede resultater med det samme. Den moderne verden har gjort os forvænte med, at ting sker på et splitsekund – hvilket har fået os til at tro, at det samme kan ske med vores drømme, mål og ambitioner. Hemmeligheden til succes er små skridt hen til de helt store forandringer. Husk at sætte dig selv små opnåelige mål, der vil hjælpe i retningen mod dine drømme.

 

6)      Stop med at gætte, hvad andre mennesker tænker:
Vi kan lynhurtigt have antagelser om, hvad andre mennesker tænker om os. Øv dig i ikke at lade det ikke påvirke dig. Skift fokus – du kan alligevel aldrig regne det ud.

7)      Sæt pris på det, du har: Én af de vigtigste livslektioner er påskønnelse. Jo ældre vi bliver, jo mere sætter vi at sætte pris på det, der er i vores liv, herunder mennesker, oplevelser, ting og erfaringer. Øv dig i det tidligt i dit liv, da taknemmelighed og påskønnelse er den sande nøgle til indre ro. Du vil være bedre i stand til at leve i nuet, samt værdsætte selv de små ting i livet.

 

 

Kom med OP… KLIK HER

// Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites